0570 244 056

Live uitvaart

De wereldwijde COVID-19 pandemie heeft onze manier van leven drastisch veranderd. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn strenge beperkingen opgelegd. Ook voor begrafenissen en crematies, die slechts door een beperkt aantal bezoekers bijgewoond mogen worden. Overheden en adviesorganen raden aan om uitvaarten live te streamen, zodat mensen toch de gelegenheid krijgen om afscheid te nemen en het verlies van hun dierbaren te verwerken. In de praktijk blijkt een live uitvaart uitzenden echter nog een hele uitdaging te zijn. Gelukkig kun je altijd nog terecht bij Memoriam.tv!

Makkelijker wordt het niet.
Probeer het gerust.

De uitdagingen bij een live uitvaart

Hoewel de meeste uitvaartcentra over prima AV-apparatuur beschikken, zijn er vrijwel nooit ervaren technici aanwezig met de kennis om een livestream toegankelijk te maken voor genodigden. En zelfs als het wel lukt, dan laat de kwaliteit van beeld en geluid vaak veel te wensen over. Om hier ondersteuning bij te bieden hebben we Memoriam.tv opgezet. Ons platform is speciaal ingericht voor het faciliteren van live uitvaart uitzendingen.

Waarom geen willekeurige streamingdienst gebruiken?

In theorie zou je een live uitvaart via een willekeurige streamingdienst kunnen uitzenden. In de praktijk blijkt dat dit vrijwel altijd voor een hoop frustraties zorgt, zowel bij de uitvaartverzorger als bij de nabestaanden en de kijkers. Het probleem met platformen zoals YouTube, Vimeo en Facebook is dat je altijd geconfronteerd wordt met (vaak ongepaste) advertenties, reclamespotjes, onderbrekingen, muziekcensuur en niet te vergeten restricties op het gebied van kijkersaantallen. En laten we even eerlijk zijn, dat zijn zaken waar zaken waar genodigden van een uitvaart niet op zitten te wachten.

Wat maakt Memoriam.tv anders?

Memoriam.tv is een zeer gebruiksvriendelijke dienst, zo opgezet dat eigenlijk iedereen er mee overweg kan. Je maakt nog steeds opnames zoals je dat altijd doet. Maar in plaats van deze uit te zenden via een frustrerende streamingdienst, maken we een koppeling met je account op Memoriam.tv. Je maakt een uitzending aan, waar een speciale pagina voor gegenereerd wordt. Daar zal de live uitvaart te bekijken zijn. De link van deze pagina is eenvoudig te delen via email of WhatsApp. Genodigden die niet de live uitvaart kunnen bekijken, kunnen de opnames met dezelfde link alsnog bekijken, tot een maand na de uitzending. Bovendien hebben kijkers geen last van reclames of onderbrekingen. Wat wil je nog meer?

 • Gebruiksvriendelijk platform voor live uitvaarten
 • Streamkwaliteit automatisch afgestemd op het medium
 • Unieke links naar gepersonaliseerde landingspagina
 • Opnames van de uitvaart na afloop downloaden

Zo wordt Memoriam.tv ervaren:

Enkele veel gestelde vragen

Iedereen die de link heeft ontvangen kan de uitzending bekijken.

Hiervoor geldt geen maximum. Wel vragen we u om het ons even te laten weten als u meer dan 10.000 kijkers verwacht.

Standaard is dit 1 maand. Deze periode kunt u aanpassen naar wens.

Vraag hier uw online demo aan.

Vraag hier vrijblijvend uw online demo aan of plan een adviesgesprek in met één van onze consultants. We zijn u graag van dienst!

  • Alle ins en outs binnen 10 minuten
  • Deskundig en persoonlijk advies
  • Gebruiksvriendelijk voor iedereen
  • Zelf uw livestreams aanmaken en beheren

  Makkelijker wordt het niet.
  Probeer het gerust.