0570 244 056

Fijn dat je er zo
dichtbij kunt zijn.

Veelgestelde vragen overzichtelijk op een rij.

Gebruik platform

Nee, u betaalt geen aanmeldkosten.

Nee, alle uitzendingen met ‘test’ of ‘Unscheduled Event’ in de naam zijn gratis, mits ze korter zijn dan 15 minuten.

Op dit moment kunt u zelf 1 login aanmaken voor uw organisatie. Mocht u behoefte hebben aan meerdere separate logins, dan kunnen we dat gratis voor u verzorgen.

U kunt kiezen uit meerdere opties om de uitzending te embedden. Meer informatie hierover leest u op: https://info.memoriam.tv/embedding

Live

Elk uur dat gekeken wordt naar een uitzending. Een voorbeeld: wanneer iemand naar de uitzending kijkt van 12:00 tot 12:45 uur, rekenen we dit met u af als 0,75 kijkuur.
On Demand
Het aantal daadwerkelijk gekeken minuten van de uitzending. Wanneer de kijker bijvoorbeeld voor- of achteruit spoelt, tellen we de niet bekeken minuten niet mee.

Nee, helaas niet. Het moment van inschakelen wordt gebruikt om de zender aan de juiste uitzending te koppelen.

Waarschijnlijk wel, maar dit kunnen we pas met zekerheid zeggen als we meer weten over het systeem dat u gebruikt. Neem hierover contact met ons op.

We zijn voortdurend bezig met de doorontwikkeling van Memoriam.tv. Via ons ´changelog´ houden we u dagelijks op de hoogte. Zijn er wijzigingen? Dan geven we dit in het menu aan met een rood bolletje waarop u kunt klikken.

Uitzendingen

Iedereen die de link heeft ontvangen kan de uitzending bekijken.

Hiervoor geldt geen maximum. Wel vragen we u om het ons even te laten weten als u meer dan 10.000 kijkers verwacht.

We doen ons best om 100% uptime te garanderen. Dit neemt niet weg dat er buiten onze invloed iets mis kan gaan. Daarom adviseren we u om altijd lokaal ook een opname te maken als back-up.

Kijk eerst op onze storingspagina. Staat daar niets over een storing? Bel dan naar 085 130 18 86.

Kosten

Vraag een vrijblijvende offerte aan via ons Contact formulier of telefonisch via 085 130 18 86.

Dat klopt, maar deze kanalen hebben ook nadelen zoals censuur, betalen voor muzieklicenties en onderbrekingen door reclame.

U ontvangt 1x per maand een factuur met een specificatie voor elke uitzending. Hierdoor kunt u eventuele extra kosten doorberekenen naar uw klant.

Nee, dat is op dit moment nog niet mogelijk.

Opslag & back-up

Standaard is dit 1 maand. Tenzij er op verzoek alleen een live uitzending wordt gestreamd, dan is terugkijken helaas niet mogelijk.

Als de uitzending 1 maand verlopen is worden de videobestanden automatisch verwijderd. De uitzending blijft wel in het dashboard staan als referentie.

Omdat er wel eens wat mis kan gaan (het blijft gevoelige techniek) adviseren we altijd om ook lokaal een opname te maken als back-up.

Ja, dat kan. Informeer naar onze speciale tarieven.

AV-installatie

Nee, Memoriam.tv is een SaaS-platform: onze kernactiviteit is software. Uw AV-specialist kan u (mocht dat nodig zijn) prima helpen met de setup / instellingen van ons systeem.

Ja, als u al een video-installatie heeft kunt u die met een encoder eenvoudig aansluiten op ons systeem.

Memoriam.tv gebruikt de industriestandaard RTMP. Dit betekent dat u vrijwel elke encoder (die een Custom RTMP endpoint ondersteunt) kunt gebruiken.

Live-streamen

Voor het streamen in de beste kwaliteit is een uploadsnelheid van minimaal 10Mbps nodig. Het meest ideale is een ‘dedicated’ glasvezelverbinding.

Deelt u de internetaansluiting met bijvoorbeeld uw kantoor? Dan kan de verbinding ‘dichtslibben’ en raden we u aan om maatregelen te nemen. Uw IT-leverancier kan u hierbij helpen met een passend advies.

In principe geldt de vuistregel: als je op het apparaat YouTube of Netflix kunt kijken zonder onderbrekingen, zijn er ook geen problemen met Memoriam.tv. Dit kunnen we echter niet garanderen, omdat we geen controle hebben over het netwerk.

Ja, dat kan. Memoriam.tv werkt met "Adaptive Bitrate Streaming" (ook bekend als ABR): de kwaliteit wordt automatisch aangepast naar het apparaat waarop men kijkt.

Memoriam.tv werkt het beste met deze zenderinstellingen:

  • Video Codec: H.264 (Main Profile)
  • Audio Codec: AAC
Kwaliteit Formaat Bitrate Keyframe Interval
Beste 1080p 30fps 5000 kbps 2 seconds
Goed 720p 30fps 3500 kbps 2 seconds
Works 480p 30fps 1000 kbps 5 seconds

Houd er rekening mee met welke internetverbinding u gaat streamen: de uploadsnelheid speelt een belangrijke rol. Komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact op met uw AV-specialist of met onze helpdesk.

Om uitzendingen via ons platform te licentiëren dient u een livestream licentie af te sluiten. Deze is 130,- p/j en is ongelimiteerd aan het aantal streams/kijkers.

We zijn hier nog mee bezig om dit uit te zoeken.

Zit uw vraag er niet tussen?

Neem dan gerust contact met ons op

Makkelijker wordt het niet.
Probeer het gerust.